Jalkapallon EM-kisat aloitetaan juhlallisesti kesäkuun 14. päivänä, ja hurja rummutus kestää jälleen kuukauden päivät.
Kaksikymmentäneljä maata lähtee Saksaan metsästämään himoittua pokaalia, ja nyt käymme läpi ennakkoasetelmat kaikkiin kuuteen alkulohkoon. Joka ryhmän kaksi ensimmäistä sekä neljä parasta lohkokakkosta jatkavat matkaansa pudotuspeleihin. Nyt arvioimme suurimmat suosikit sekä potentiaaliset yllättäjät, ja katsastamme ketkä pelimiehet tähdittävät alkavaa turnausta.
Suosikki: Saksa
Isäntämaan futis on ollut viime vuosina melkoisessa myllerryksessä, ja maajoukkueen arvokisat ovat menneet mönkään vuoden 2014 maailmanmestaruuden jälkeen.
Nyt ryhmää vetää päävalmentaja Julian Nagelsmann, joka otti ohjat viime syksynä. Materiaali on paperilla kova, mutta tulokset ovat olleet viime vuosina vaisuja. Saksa pääsi kisoihin ilman karsintoja, joten sen iskukyky on melkoinen kysymysmerkki.
Saksan rosterissa komeilee huikean kokeneita ja paljon voittaneita konkareita kuten Thomas Müller, Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Antonio Rüdiger ja Toni Kroos.
Sankarin viittaa tullaan kuitenkin sovittelemaan 21-vuotiaan Jamal Musialan harteille. Laitahyökkääjä on vakioavaaja ja Saksan hyökkäyksen kulmakivi. Tehoja odotetaan myös samanikäiseltä Florian Wirtziltä, joka suhaa optimikokoonpanossa vasemmalla laidalla.
Seuraa heitä
Sentterin tontilla Nagelsmann on antanut vastuuta Kai Havertzille ja Niclas Füllkrugille.
Alakerta on ollut viime aikoina vaikeuksissa, ja toppareina kokeneet Rüdiger ja Jonathan Tah ovat kovassa paikassa. Puolustuksen tasaisin suorittaja on keväällä takaisin oikean laitapakin rooliin siirtynyt Joshua Kimmich, jolla on huipputärkeä rooli sekä alas- että ylöspäin. Jääminen semifinaalien ulkopuolelle olisi isännille pettymys, mutta kestääkö horjutettu miehistö kotikisojen paineet?
Haastajat: Sveitsi ja Unkari
Sveitsi on jälleen arvokisoissa läpäistyään helpohkon karsintalohkon, vaikkakin kymmenestä ottelusta napsui vain neljä voittoa.
Runko on tuttua tavaraa, ja kyseessä on hyvinkin kokenut ryhmä. Päävalmentaja Murat Yakin luottaa jälleen konkariosaston ratsuihin kuten Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Manua Akanji, Fabian Schär ja Yann Sommer. Karsinnan maalitykki oli Zeki Amdouni, joka edustaa laitahyökkääjä Ruben Vargasin kanssa nuorempaa polvea. Keskikentällä naruja vetää Xhakan rinnalla Denis Zakaria. Materiaalin kapeus ja viime syksyn heikot otteet arveluttavat, eikä Sveitsin jääminen lohkossa kahden kärjen ulkopuolelle yllättäisi.
Seuraa heitä
Unkari voitti oman karsintalohkonsa tappioita, ja maa on perustaloltaan Euroopan vahvaa ylempää keskikastia.
Ryhmää käskyttää pitkäaikainen luotsi Marco Rossi, ja joukkueen kulmakivi on sekä ylös että alaspäin Dominik Szoboszlai. Unkarin puolustus oli syksyllä haavoittuvainen, mutta EM-lopputurnauksessa kokeneen topparitrio Willi Orban, Attila Szalai ja Adam Lang odotetaan löytävän tasonsa. Saksassa kannattaa tarkkailla myös wingbackin roolissa viilettävää 20-vuotiasta Milos Kerkeziä. Unkari voidaan nostaa viime vuosina nähdyillä otteilla A-lohkon kakkossuosikiksi.
Seuraa heitä
Altavastaaja: Skotlanti
Skotlanti kiskaisi rajun EM-karsinnan ja nappasi ansaitusti kisapaikan, mutta sitä pidetään silti A-lohkon etukäteen heikoimpana. Joukkueesta puuttuvat perinteiset luovat pelaajat, ja vastuuta tehoista kantavat keskikentän monipuoliset jyrät John McGinn ja Scott McTominay.
Ykköstoppariksi on noussut Jack Hendry, ja kapteenina operoi kokenut laitapakki Andrew Robertson. Ykkössentterin viittaa asetellaan jälleen Che Adamsille, mutta avauksen paikkaa piikissä kärkkyy myös Skotlannin liigan maalipörssin vienyt Lawrence Shankland. Kiharaisessa lohkossa jatkopaikka ei ole mahdoton, ja altavastaajan rooli sopii Skotlannille lopputurnauksessa mainiosti.
Seuraa heitä
Suosikki: Espanja
Erittäin kovatasoisen B-lohkon suosikiksi tulee poimia Espanja, joka voitti karsinnassa kahdeksasta ottelustaan seitsemän.
Päävalmentaja Luis De La Fuente on valinnut rosteriinsa paljon voittaneita runkomiehiä, ja nähtäväksi jää kuinka moni maajoukkueen teini-ihmeistä nousee lopputurnauksen tähdiksi.
Hyökkäykseen on tyrkyllä erittäin kokeneet Alvaro Morata ja Joselu, mutta myös vasta 16-vuotiaalle Lamine Yamalille on luvassa runsaasti vastuuta.
Pedri ja Nico Williams ovat 21-vuotiaina jo maajoukkueessa paljon nähneitä, ja Rodri kuuluu eittämättä Euroopan laadukkaimpien keskikenttämiesten joukkoon.
Seuraa heitä
Myös puolustuslinjaan on valtavasti vaihtoehtoja, ja avaavina toppareina Saksassa nähtäneen Aymeric Laporte ja Robin Le Normand. Materiaali on kivikova, ja Espanja jauhaa edelleen pallon kanssa tuttua myllyään.
Lohkovoitto ei ole kinkkisessä ryhmässä itsestäänselvyys, mutta jatkopaikka ja selviytyminen vähintään puolivälieriin on ilman erityistä sekoilua haarukassa.
Haastajat: Italia ja Kroatia
Italia selvitti karsintalohkon rimaa hipoen, ja sen touhussa oli vielä syksyllä pienoisia heikkouksia. Päävalmentajaksi alle vuosi sitten hypännyt Luciano Spalletti on hionut kuvioitaan ensimmäisiä arvokisojaan varten, ja Azzurri on jonkinlainen jokerikortti Saksan turnaukseen.
Hallitsevan Euroopan mestarin puolustus ei ole tällä hetkellä viime kisojen tasolla, mutta alakerrassa etenkin Francesco Acerbi ja Giovanni Di Lorenzo ovat luotettavia sotaratsuja.
Muillekin pelipaikoille löytyy eliittilaatua kuten maalivahti Gianluigi Donnarumma, keskikentän Nicolo Barella ja Federico Dimarco sekä hyökkäyspään Federico Chiesa ja Giacomo Raspadori.
Avauksen paikkaa kärkkyy myös sentteri Mateo Retegui, joka on kiskaissut kuudessa ensimmäisessä maaottelussaan neljä maalia. Materiaali on mukavan leveä, ja perustekeminen hyvää. Italia menee lohkosta jatkoon, ja pudotuspeleissä rutiini saattaa kantaa pitkällekin.
Seuraa heitä
Kroatian touhu ei vakuuttanut EM-karsinnan loppusuoralla, mutta kisapaikka lohkesi kuitenkin lopulta rutiininomaisesti.
Mukana joukkueessa ovat edelleen monivuotiset luottomiehet Luka Modric, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Andrej Kramaric ja Domagoj Vida.
Euroopan kärkipakkeihin lukeutuva Josko Gvardiol operoi maajoukkueessa vasemmalla laidalla. Kroatia punnersi viime MM-kisoissa pronssille, mutta vieläkö ikääntyvän ryhmän jalka nousee raskaassa EM-turnauksessa. Paikka kovan B-lohkon kahden parhaan sakissa olisi pienoinen yllätys.
Seura heitä
Altavastaaja: Albania
Albania kiskoi melkoisen kanin hatusta, kun se voitti oman EM-karsintalohkonsa. Nyt maa pääsee sekoittelemaan kisojen kuolemanlohkoa, jossa sille on tarjolla selkeä altavastaajan rooli.
Rosterista löytyy muutama tähtimies, ja mielenkiinto kohdistuu etenkin Atalantassa huippukauden luutineeseen toppari Berat Djimsitiin.
22-vuotias Kristjan Asllani on avaintehtävässä keskikentän luovassa roolissa, ja Armando Broja on pelikunnossa ollessaan joukkueen sentteripuolen luottomies. Albania yllätti etukäteen vahvempansa karsinnassa, mutta pala tuskin riittää lopputurnauksessa jatkopaikkaan huippuvaativassa lohkossa.
Seuraa heitä
Suosikki: Englanti
Karsinnan ilman tappioita läpi jyrännyt Englanti oli pelillisesti lohkon selvästi laadukkain joukkue.
Ryhmää voidaan pitää jopa vahvempana kuin viime EM-kisojen kakkoseksi puristanutta Kolmen Leijonan nippua, joten koko turnauksen ykkössuosikin asema on hyvinkin perusteltu. Etenkin ylöspäin materiaali on timanttinen, ja leveyttä löytyy reippaasti.
Orkesteria pyörittää kymppipaikalla huippukauden kiskaissut Jude Bellingham, ja laitahyökkääjiksi päävalmentaja Gareth Southgatella on valita nimiä kuten Bukayo Saka, Phil Foden, Anthony Gordon ja Jarrod Bowen.
Keskikentän pohjakin on kunnossa, ja Declan Ricen vierelle on tyrkyllä ainakin Conor Gallagher ja Trent Alexander-Arnold. Piikissä avaa tehomies Harry Kane, jolle kilpailua tuovat Ollie Watkins ja Ivan Toney. Muoto on tuttu 4-2-3-1, mutta Southgaten pakista löytyy myös 4-3-3 variaatio.
Seuraa heitä
Lohkosuosikin ryhmässä pientä kysymysmerkkiä voidaan piirustaa puolustuksen ylle. Etenkin vasemman laitapakin tontti on kinkkinen Luke Shaw´n kärsiessä loukkaantumisesta. Rosteri ei ole alaspäin aivan yhtä laaja, ja toppariosastolla ykkösvaihtoehtona jälleen luutivan John Stonesin takana taso hieman laskee. Jo muutamissa edellisissä arvokisoissa edukseen esiintynyt Englanti runnoo lohkosta jatkoon, ja jos alakerta kestää, nähdään Three Lions turnauksen välierissä.
Haastajat: Tanska ja Serbia
Tanska voitti tasaisen karsintalohkon, mutta ilman vaikeuksia se ei kisapaikkaa naarannut.
Viime EM-turnauksen semifinalisti napsi tarvittavat pisteet rutiinilla ilman valtavia hienouksia. MM-kisat menivät juuteilta täysin metsään, mutta päävalmentaja Kasper Hjulmand jatkaa edelleen tutun ja kokeneen runkonsa kanssa.
Seuraa heitä
Vaikka Tanskan hyökkäys oli karsinnoissa ajoittain hieman tukkoista, lähdetään Saksan kisoihinkin Christian Eriksenin luovuuteen tukeutuen.
Yhteistyö ykkössentteri Rasmus Højlundin kanssa tulee olemaan avainasemassa. Tanskalla on ollut käytössä sekä neljän että viiden puolustajan systeemi, ja toppariosastolta löytyy kokemusta Simon Kjaerin ja Andreas Christensenin muodossa. Laitapakeista tulee nostaa esille 21-vuotias Victor Kristiansen, jolla on iso rooli sekä alas- että ylöspäin vasemmalla sivustalla.
Serbia ei materiaalin puolesta juurikaan kalpene tanskalle, mutta tietty varmuus joukkueen menosta tuppaa puuttumaan.
Karsinnoissa maa sijoittui lohkokakkoseksi ruuvattuaan kahdeksasta ottelustaan vain neljä voittoa. Rosterissa komeilee jälleen useampi tähtistatuksen ukko kuten hyökkäysosaston Dusan Vlahovic ja Aleksandar Mitrovic, keskikentän Dusan Tadic ja Filip Kostic sekä puolustuksen Nikola Milenkovic. Päävalmentaja Dragan Stojkovicin nipussa on potentiaalia, ja mikäli puolustukseen saadaan ryhtiä, on lohkon kakkospaikka mahdollinen.
Seuraa heitä
Altavastaaja: Slovenia
Sloveniaa pidetään etukäteen yhtenä turnauksen heikoimmista maista. Karsinnassa se onnistui karistamaan Suoman kannoiltaan ja menemällä lohkokakkosena jatkoon.
Materiaali on hieman ohutta, mutta ryhmästä löytyy muutama Euroopan mittapuulla kova tähti, ja joukkue on ilman muuta hyvänä päivänä yllätysvalmis.
Keskushyökkääjä Benjamin Sesko, maalivahti Jan Oblak ja keskikentän Adam Cerin joutuvat venymään parhaimpaansa, mikäli Slovenia haluaa venyä jatkopeleihin. Joukkueella on saumat napata yksi yllätysvoitto, mutta maalieron varjeleminen saattaa koitua ongelmaksi.
Seuraa heitä
Suosikki: Ranska
Ranska kruisaili karsinnan todella helposti läpi saldolla 7-1-0 ja maalierolla 29:3. MM-kisojen hopeamitalisti kuuluu koko turnauksen kärkisuosikkien joukkoon, ja onhan sen materiaali tälläkin kertaa kivikova.
Joka pelipaikalle on parikin huipputason taituria, eikä heikkouksia juurikaan löydy. Kylian Mbappe latoi karsinnassa yhdeksän maalia, ja hyökkäyspään rooleihin on heittää lisäksi Antoine Griezmann, Kingsley Coman, Randal Kolo Muani, Marcus Thuram ja Olivier Giroud.
Seuraa heitä
Keskikentän Eduardo Camavinga ja Aurelien Tchouameni ovat nuoresta iästään huolimatta jo isoissa peleissä kokeneita jyriä, ja muita nuoria mielenkiintoisia seurattavia ryhmässä ovat esimerkiksi Warren Zaire-Emery ja Bradley Barcola.
Toppariparina avannee Euroopan eliittiin pelipaikallaan noussut William Saliba sekä Ibrahima Konate, mutta päävalmentaja Didier Deschampsilla on tällekin osastolle valtavasti vaihtoehtoja.
Ranskan perusryhmitys on 4-2-3-1, mutta myös 4-3-3 löytyy pelikirjan sisäsivuilta.
Tämän vuoden treenipeleissä Deschamps on mennyt jälkimmäisellä. Rutiinitaso on häikäisevä, ja tulivoima ja rosterin laajuus takaavat Les Bleusin etenevän näissäkin kisoissa ilman kompurointia pitkälle syvään päätyyn.
Haastajat: Hollanti ja Itävalta
Hollanti hävisi karsinnassa Ranskalle kotona ja vieraissa, mutta muuten se luovi rupeaman puhtaalla pelillä.
Kesän kisoissa 21-vuotiaan Xavi Simonsin odotetaan ottavan isoa roolia, ja kokemusta hyökkäykseen tuovat Wout Weghorst ja Memphis Depay. Myös Cody Gakpo, Denzel Dumfries ja Virgil van Dijk kantavat runsaasti vastuuta.
Manageri Ronald Koemanin optimiavaus ja ryhmitys ovat edelleen hieman hakusessa, ja muotoa tullaan varmasti muokkaamaan vastustajan mukaan. Oranje lähtee suosikkina Puolan kimppuun, mutta Ranskan ja Itävallan kanssa saattaa tehdä tiukkaa. Tasaisessa lohkossa lipsumisiin ei juurikaan olisi varaa.
Seuraa heitä
Itävalta oli EM-karsinnan positiivinen yllättäjä, ja joukkue on ollut myös valmistavissa harjoitusotteluissa rajussa tikissä.
Päävalmentaja Ralf Rangnick on ensimmäisessä maajoukkuepestissään heti mukana arvokisoissa, ja kyseessä on yksi turnauksen mielenkiintoisimmista ryhmistä.
Joukkue ei ole läheskään yhtä nimekäs kuin kisojen suosikeilla, ja paljon on keskikentän Christoph Baumgartnerin ja Marcel Sabitzerin harteilla. Karsinnan ykköstykki Michael Gregoritsch lienee Rangnickin valinta piikkiin ennen Marko Arnautovicia.
Seuraa heitä
Altavastaaja: Puola
Lohkon kiemuroista kertoo paljon se, että altavastaajana karkeloon lähtee EM-lopputurnauksen vakiokävijä Puola.
Maajoukkueessa vaihtui päävalmentaja kesken karsinnan, kun kuokkaan oli tullut Tshekiltä, Albanialta ja jopa Moldovalta. Michal Probierz veti rupeaman loppuun tappioitta, mutta kisalippu irtosi rimaa hipoen vasta Kansojen Liigan kautta saavutetun playoff-paikan kautta. Paljon kokenut osasto Robert Lewandowskin, Piotr Zielinskin, Arkadiusz Milikin ja Wojciech Szczesnyn johdolla vetää rekeä.
Tarkkailuun kannattaa ottaa myös keskikentän Bartosz Slisz ja etenkin laitahyökkääjä Nicola Zalewski. Jatkopaikka tekee haastavassa lohkossa tiukkaa, mutta mikäli konkarit saavat pakettinsa kasaan, voi 3-4 pistettä olla realistinen saalis.
Seuraa heitä
Suosikki: Belgia
Lohkossa E on yksi selvä ennakkosuosikki ylitse muiden. Belgian edellinen häviö on vuoden 2022 MM-kisoista, jossa matka tyssäsi katastrofaalisesti alkulohkoon.
Sittemmin vetovastuun on ottanut Domenico Tedesco, joka ei siis ole uransa ensimmäisessä maajoukkuepestissä vielä maistanut tappiota. Belgia oli pelillisesti EM-karsintalohkonsa vahvin nippu, ja materiaalin puolesta punapaidat kuuluvat jälleen Euroopan terävimpään kärkeen.
Seuraa heitä
Belgia on etenkin hyökkäyssuuntaan rajun laadukas, ja rungon muodostavat monivuotiset luottomiehet Kevin De Bruyne ja Romelu Lukaku etunenässä.
Tehoja voidaan odottaa muualtakin, ja ainakin Jeremy Doku, Lois Openda ja Dodi Lukebakio tulevat aiheuttamaan vastustajan puolustuksille päänvaivaa. Alakerta ei kuitenkaan ole aivan yhtä laadukas, eikä keskuspuolustuksessa Wout Faesin ja Jan Verthongenin taso välttämättä riitä. Avauksen paikkaa onkin noussut kolkuttelemaan 20-vuotias Zeno Debast.
Belgian muoto on ollut Tedescon alaisuudessa 4-2-3-1 tai 4-3-3 riippuen puolustavien keskikenttäpelaajien roolista.
Myös kolmen topparin linjaa on kokeiltu, mutta kisoissa siihen tuskin tarvitsee turvautua. Huippuvaarallinen nippu hoitaa tästä ryhmästä jatkopaikan helpohkosti, mutta jatkopeleissä puolustus tullaan punnitsemaan toden teolla.
Haastajat: Ukraina ja Romania
Ukraina jäi karsintalohkossa kolmoseksi Italian taakse niukasti maalierolla. Hyvä vire kantoi kuitenkin playoff-kierrokselle, jossa Bosnia ja Islanti menivät ansaitusti nurin.
Vuosi sitten puikkoihin hypännyt päävalmentaja Serhiy Rebrov on tehnyt mainiota työtä, vaikka mikään takuuvarma suorittaja Ukraina ei ole miehen alaisuudessa ollut.
Saksan kisoissa vastuuta saavat sentteri Artem Dovbyk, laitahyökkääjä Mykhaylo Mudryk, keskikentällä maajoukkueessa esiintyvä Oleksandr Zinchenko ja maalivahti Andrei Lunin. Optimiavaus on kohtalaisen vahva, mutta sen takaa puuttuu leveyttä. Ukraina tulee taistelemaan kuitenkin tiukasti lohkon kakkospaikasta Romanian kanssa.
Seuraa heitä
Romanian futis on tekemässä uutta nousua, ja se yllätti voittamalla karsintalohkon suvereenisti ilman ainuttakaan tappiota.
Joukkue oli eittämättä kakkoseksi jäänyttä Sveitsiä pelillisesti hieman jäljessä, mutta niukat voitot heikommista ja kliinisyys vähäisillä tonteilla takasivat paikan sekä kisoissa että arvonnan ykköskorissa.
Kummoinen megasikermä päävalmentaja Edward Iordanescun ryhmä ei ole. Isoin tähti on toppari Radu Dragusin, ja keskikentällä tärkeässä roolissa paahtaa Nicolae Stanciu. Avaava sentteri on joko George Puscas tai Denis Dragus. Jatkopaikkaan on saumat melko keskinkertaisessa lohkossa, mutta materiaali ei tule riittämään sen suurempiin urotekoihin.
Seuraa heitä
Altavastaaja: Slovakia
Slovakia marssi kisoihin karsintalohkosta, joka oli laadukkaan Portugalin takana lopulta melko heikkotasoinen.
Joukkue on parantanut otteitaan selvästi parin vuoden takaisesta aallonpohjasta, ja suuri kiitos kuuluu puolustuksen varsin hyvin organisoineelle päävalmentaja Francesco Calzonalle. Ryhmän vetureina operoivat kesän lopputurnauksessa toppari Milan Skriniar, keskikentän maestro Stanislav Lobotka ja ysipaikan Robert Bozenik. Rosterissa on kansainvälistä kokemusta, mutta nouseeko esimerkiksi Juraj Kuckan ja Robert Makin jalka vielä tiiviissä turnauksessa?
Slovakia saattaa yllättää Ukrainan tai Romanian, mutta paikka jatkopeleissä olisi yllätys.
Seuraa heitä
Suosikki: Portugali
Portugali voitti karsinnassa kaikki kymmenen otteluaan ja moukaroi mennessään maalieronsa hurjiin lukemiin 36:2.
Yhdeksän nollapeliä kertoo alakerran timanttisesta rutiinitasosta, ja kuusi eri pelaajaa niittasi rupeamassa vähintään kolme maalia. Karsinnan ykköspyssy oli vanha kunnon Cristiano Ronaldo kymmenellä kaapillaan.
EM-kisoissa päävalmentaja Roberto Martinezilla on hyökkäyspäässä runsaudenpulaa, sillä yläoksalle on heittää Ronaldon lisäksi Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao ja Diogo Jota.
Seuraa heitä
Ykköstoppari on jälleen Ruben Dias, jonka vierelle vaihtoehtoina on parikymppinen Antonio Silva ja yli 20 vuotta vanhempi sotaratsu Pepe.
Myös keskikentän eri tonteille on tunkua, ja luovemmissa rooleissa hääräävät tutusti Bruno Fernandes ja Bernardo Silva. Joao Palhinhalle jää hieman puolustavampi tehtävä, vaikka mitään varsinaista ankkuria Martinez ei joutunut karsinnassa käyttämään.
Portugali on mennyt tämän vuoden harjoitusottelut pääosin 4-3-3 ryhmityksellä, mutta myös kolmea topparia ja 3-4-2-1 muotoa on testattu.
Portugali lähtee Saksassa jokaiseen alkulohkon otteluunsa varsin selvänä suosikkina, ja sen systeemi on todennäköisesti jälleen melko hyökkäävä. Materiaalin puolesta paikka semifinaaleissa ei pääsisi yllättämään.
Haastajat: Turkki ja Tshekki
Turkki voitti oman karsintalohkonsa ennen Kroatiaa, ja peliesitykset olivat hyvinkin väkeviä. Kesken rupeaman päävalmentajan pestiin napattu Vincenzo Montella on repinyt startissaan miehistöstään mainiosti tulosta irti, vaikkakin tämän vuoden harjoituspelit ovat menneet heikommin.
Varsinaisia supertähtiä Turkin riveistä ei tällä hetkellä löydy, mutta keskikentän Hakan Calhanoglu ja Orkun Kökcu sekä laitapakki Zeki Celik ovat Euroopan kentillä laadukasta tasoa. Puolustus hieman arveluttaa, mutta Turkki tulee taistelemaan jatkopaikasta tasaisesti Tshekin kanssa.
Seuraa heitä
Tshekki ruuvasi jälleen itselleen EM-kisapaikan, vaikka se ei esittänyt karsinnassa ihmeitä. Pakka oli kuitenkin varsin tiivis, ja vaisu Puola jätettiin ryhmässä taakse.
Perustekeminen on ollut mallikasta, ja joukkue on pieni arvoitus vasta tammikuussa penkin taakse astuneen päävalmentaja Ivan Hasekin alaisuudessa.
Joukkueessa on runsaasti Tshekin pääsarjassa tahkoavia pelimiehiä, mutta muualla pelaavia tähtiä ovat muun muassa hyökkääjät Patrik Schick ja Adam Hlozek, laitapakki Vladimir Coufal ja keskikentän Tomas Soucek. Jatkopaikka todennäköisesti irtoaa välttämällä tappion Turkkia vastaan.
Seuraa heitä
Altavastaaja: Georgia
Sokerina pohjalla on arvokisojen ensikertalainen Georgia, joka voitti jatkokarsinnan C-polulla Luxemburgin ja Kreikan. Itse karsinnassa plakkariin kertyi vain kahdeksan pinnaa ja lohkon nelospaikka, joten kyseessä on auttamatta kisojen etukäteen heikoin joukkue. Georgia kuitenkin nappasi tasurit Norjaa ja Skotlantia vastaan, joten jonkinlaiset sauman maalla on lähteä myös Saksan kemuihin kiusaamaan isompiaan.
Joukkueen rosteri koostuu pääosin pienempien seurojen edustajista, ja kantavia voimia ovat hyökkääjä Khvicha Kvaratskhelia ja maalivahti Giorgi Mamardashvili. Keskikentällä tarkkailuun sopii ottaa Zuriko Davitashvili. Päävalmentaja Willy Sagnol on jo ylittänyt joukkueensa kanssa kaikki odotukset, joten pistekin EM-lopputurnauksesta olisi iloinen bonus.
Seuraa heitä