NHL kausiennakko 2021 - 2022
Tsekkaa Vedonlyontibonukset.comin laatima kattava paketti alkavaan NHL kauteen. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen mielenkiintoisemmista NHL-kausista, ainakin suomalaisten näkökulmasta katsottuna.
Atlantin divisioona
Atlantin divisioona (Atlantic Division) koostuu kahdeksasta joukkueesta, jotka sijaitsevat Atlantin puoleisessa osassa Yhdysvaltoja sekä Kanadaa. Divisioona perustettiin alun perin vuonna 1993, mutta nykyiseen muotoonsa se päätyi vuoden 2013 uudelleenjärjestelyssä.
Divisioonan kahdeksan joukkuetta ovat:
- Boston Bruins
- Buffalo Sabres
- Detroit Red Wings
- Florida Panthers
- Montreal Canadiens
- Ottawa Senators
- Tampa Bay Lightning Sekä
- Toronto Maple Leafs
Nykyisessä muodossa divisioonan mestaruudet on jakautunut tasaisesti. Neljä joukkuetta on napannut mestaruuden, Boston Bruins sekä Tampa Bay Lightning kahdesti (2). Divisioonan suurimpana tähtenä on hallitseva tuplamestari, Tampa Bay - joukkue on hallinnut NHL:ssä viimeiset kaksi kautta suvereeneilla otteilla.
Boston Bruins
Boston Bruins on yksi “Original Six” -joukkueista, eli se on ollut mukana NHL:ssä aivan liigan alusta saakka. Stanley Cup on tarttunut mukaan kuusi (6) kertaa, joista viimeisin kerta on vuodelta 20211 - silloin Tuukka Rask oli voittamassa mestaruutta. Konferenssin mestaruuksia on viisi (5), ja divisioonan mestaruuksia peräti 26 kappaletta. Suurin osa on kuitenkin peräisin takavuosien ajoilta.
Kausi 2020-21 oli kokonaisuudessaan hyvä. Bruins oli runkosarjan jälkeen oman divisioonan 3. ja koko liigan 10.sijalla. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kaatui Washington Capitals, otteluvoitoin 4-1. Toisella kierroksella matka kuitenkin tyssäsi New York Islandersiin 2-4 kokonaisvoitoin. Potentiaalia oli aivan finaaleihin saakka - nyt sinne ei kuitenkaan päästy.
Joukkueen kulmakivinä on iso nippu maailmanluokan tähtipelaajia. Heistä mainittakoon David Pasternak, Patrice Bergeron, Taylor Hall sekä tunteita herättävä Brad Marchand. Eikä sovi unohtaa joukkueen luottoveskaria, Tuukka Raskia. Raskin ura on vielä epäselvä, sillä kesällä 2021 tehty leikkaus sekä sopimuksen päättyminen jättivät paljon kysymysmerkkejä.
Muita suomalaisia Bruinsissa on tulevalla kaudella Erik Haula, Urho Vaakanainen sekä tulokaspelaaja Joona Koppanen.
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres on kuulunut NHL:ään jo vuodesta 1970 lähtien. Joukkue ei ole silti voittanut kertaakaan Stanley Cupia. Jos mietitään pelkästään 2000-lukua, on parhaimpia saavutuksia divisioonan mestaruudet vuosina 2007 ja 2010. Muilta osin joukkue ollaan totuttu näkemään aikaisilla kesälomilla, ilman rehellisiä mahdollisuuksia kannujahdissa.
Kausi 2020-21 oli kaikin puolin murheellinen. Buffalo Sabres jäi runkosarjan päätyttyä koko liigan viimeiseksi. Pisteitä kerättiin keskimäärin vain joka kolmannessa ottelussa. Kauden päätyttyä maaliero näytti karua -61 lukemaa. Pelatusta 56 ottelusta joukkue voitti vain 15.
Kun Buffalon suurin suomalaistähti Rasmus Ristolainen vaihtoi seuraa, jäi joukkueeseen vielä kolme muuta suomalaispelaajaa. Sabresin riveissä pelaa hyökkääjät Arttu Ruotsalainen ja Henri Jokiharju, sekä maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Jokiharju sai edellisellä kaudella selvästi eniten vastuuta - otteluita kertyi 46, tehoilla 3+5=8.
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings on yksi NHL:n vanhimmista tiimeistä, se kuuluu osaksi “Original Six” -kokonaisuutta. Joukkue on voittanut Stanley Cupin peräti 11 kertaa - ainoastaan kaksi joukkuetta on voittanut mestaruuden useammin. Divisioonan mestaruuksia on 19, joista viimeisin on vuodelta 2011.
Kausi 2020-21 ei mennyt aivan putkeen. Joukkue löytyi runkosarjan jälkeen liigan häntäpäästä. Pisteprosentti oli vain 0.429%, ja maaliero tylysti -44 astetta pakkasella. Jos mietitään viimeistä viittä (5) vuotta, oli tulos odotettavissa. Edellisen kerran Detroit Red Wings eteni pudotuspeleihin vuonna 2016 - silloin noutaja tuli heti ensimmäisellä kierroksella.
Yhtään suomalaista ei näillä näkyminen kiekkoile Detroitin riveissä. Joukkueesta puuttuu maailmanluokan tähtipelaajat. Tunnetuimpana lienee Dylan Larkin sekä Anthony Mantha. Edelliskaudella joukkueen paras pistemies oli kuitenkin Filip Hronek, joka nakutti 26 pinnaa pelatussa 56 ottelussa.
Florida Panthers
Florida Panthers on NHL:n mittakaavassa verrattain nuori joukkue - se on perustettu vuonna 1993. Historian valossa Stanley Cup on vielä jäänyt ottamatta. Divisioonan mestaruuksia on kaksi (2), ja konferenssin mestaruuksia yksi. Joukkue on parantanut osakkeitaan vuosi vuodelta, mutta sitä suurinta menestystä ei olla vielä nähty.
Kausi 2020-21 enteili jotain ennennäkemätöntä. Runkosarjan jälkeen joukkue oli liigan 4. sijalla. Pantterit olivat oman divisioonan kakkosena. Pudotuspeleissä matka tyssäsi kuitenkin heti ensimmäisellä kierroksella. Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning eteni jatkoon otteluvoitoin 4-2. Edellytykset olivat aivan loppuun asti, mutta näin kävi tälläkin kertaa.
Florida Panthersin sydän on joukkueen kapteeni, suomalainen Aleksander Barkov. Barkov oli viime kaudella joukkueen toiseksi paras pistemies, 58 pisteellä (50 ottelua). Kapteeni nappasi myös arvostetun Frank J. Selke Trophyn. Ainoastaan Jere Lehtinen on voittanut suomalaisista palkinnon ennen Barkovia.
Joukkueessa kiekkoilee tulevalla kaudella monia muitakin suomalaisia. Uutena tulokkaana on maalivahti Christopher Gibson. Puolustuspäässä pelaa Markus Nutivaara, ja hyökkäystä vahvistaa Juho Lammikko, Eetu Luostarinen sekä Aleksi Heponiemi.
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens on NHL:n menestyneiden joukkue. Stanley Cupeja on peräti 24 kappaletta. Divisioonan mestaruuksia on myös 24, ja konferenssin mestaruuksia yhdeksän (9) - joista viimeisin edellisvuodelta. Canadiens kuulu osaksi “Original Six” -joukkueita.
Kausi 2020-21 oli lähellä päättyä spektaakkeliin. Joukkue oli runkosarjan päätyttyä vasta liigan 18.sijalla. Omassa divisioonassa 4.paikka riitti kuitenkin pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Toronto, ja toisella rundilla Winnipeg. Semifinaaleissa oli Vegas Golden Knightsin vuoro nöyrtyä. Matka tyssäsi vasta Stanley Cup-finaaleissa. Siellä pidemmän korren vei Tampa Bay Lightning, otteluvoitoin 4-1.
Joukkueen voimavara on kokonaisvaltainen tiimi. Tehokas hyökkäys, hyvä puolustus ja toimiva maalivahtipeli olivat avain menestykseen. Tulevalla kaudella Canadiensin paidassa kiekkoilee kaksi suomalaista, Joel Armia sekä Artturi Lehkonen. Armia teki viime kaudella 14 (7+7) tehopistettä, ja Lehkonen 13 (7+6).
Ottawa Senators
Ottawa Senators kuuluu NHL:n “nuoriin” joukkueisiin. Se on perustettu vasta vuonna 1990, ja tähän mennessä Stanley Cupeja ei ole kertynyt. Divisioonan mestaruuksia on neljä (4), ja konferenssin mestaruuksia on yksi. Näistä meriiteistä on aikaa toistakymmentä vuotta.
Kausi 2020-21 jatkoi samaa linjaa, kuin mitä viimeiset viisi kautta on ollut. Pelit päättyivät runkosarjaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Senators on päässyt playoffeihin vain neljä kertaa. Edellisen kerran se tapahtui vuonna 2017. Vuonna 2007 joukkue pääsi aivan finaaleihin saakka, mutta mestaruus jäi saamatta.
Ottawassa ei ensi kaudella todennäköisesti pelaa yhtään suomalaista. Edellisellä kaudella joukkueen paras pistemies oli Brady Tkachuk. Yhdysvaltalainen nakutti 56 otteluun tehot 17+19=36. Joukkueen suurin tähti on kuitenkin Matt Murray, joka löytyy tolppien välistä. Viime kaudesta ei jäänyt tosin paljoakaan kerrottavaa - torjuntaprosentti oli vain 0.893%.
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning on tämän hetken kuumin joukkue. Historian valossa Stanley Cup on voitettu kolmesti - ja näistä kaksi edellisen kahden kauden aikana. Divisioonan -sekä konferenssin mestaruuksia on molempia neljä (4) kappaletta. Menestys on peräisin 2000-luvulta.
Kuten jokainen tietää, oli kausi 2020-21 nappisuoritus. Runkosarjan jälkeen Tampa Bay Lightning ei ollut kärkikahinoissa, mutta pudotuspeleissä alkoi tapahtua. Lopputulemana oli Stanley Cup, kun finaaleissa kaatui Montreal Canadiens.
Tampa Bayn joukkue on supertähtiä täynnä. Yksi suurimmista tähdistä on Nikita Kucherov, joka saapui joukkueeseen juuri ennen playoffien alkua. Leikkauksesta toipunut venäläinen oli ilmiliekeissä - pudotuspeleissä kertyi tehot 8+24=32 (23 ottelua). Muita supertähtiä on Steven Stamkos, Brayden Point, Victor Hedman sekä Ondrej Palat. Yhtään väheksymättä joukkueen huippuveskaria, Andrei Vasilevskiya.
Suomalaisia ei valitettavasti kiekkoile hallitsevan mestarin riveissä.
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs on historiallinen joukkue, joka kuuluu NHL:n perustaja joukkueisiin (Original Six). Mestaruuksia on toiseksi eniten kaikista joukkueista. Stanley Cup -pokaali on matkannut Torontoon 13 kertaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että edellinen mestaruus on 60-luvun loppupuolelta. Divisioonan mestaruuksia on kuusi (6), joista viimeisin on edellisvuodelta.
Kausi 2020-21 näytti runkosarjan jälkeen lupaavalta. Saavutuksena oli divisioonan mestaruus, ja koko liigan 6. sija. Playoffeissa tuli kuitenkin takkiin heti ensimmäisellä kierroksella, Montreal Canadiensille. Ottelusarja venyi aina “game seveniin” saakka.
Jokainen varmasti tiedostaa Toronton nuoret supertähdet. Ykköstykkinä on Auston Matthews, joka voitti viime kaudella Maurice Richard Trophyn. Matthews nakutti 52 peliin hurjat tehot 41+25=66. Joukkueen paras pistemies oli kuitenkin Mitchell Marner, joka teki runkosarjassa pisteet 20+47=67 (55 ottelua).
Muita tähtipelaajia on muun muassa William Nylander, John Tavares, Morgan Rielly sekä Petr Mrazek. Suomalaisia ei Torontossa ensi kaudella valitettavasti nähdä.
Keskinen divisioona
Keskinen divisioona (Central Division) on aikaisemmin koostunut seitsemästä joukkueesta, mutta kaudella 2021-22 nähdään todennäköisesti kahdeksan joukkuetta. Uutena tulokkaana divisioonaan saataneen Arizona Coyotes. Muutos johtuu siitä, että laajennusjoukkue Seattle Kraken nappaa kojoottien paikan Tyynenmeren Divisioonassa.
Divisioonan kahdeksan joukkuetta ovat
- Arizona Coyotes
- Chicago Blackhawks
- Colorado Avalanche
- Dallas Stars
- Minnesota Wild
- Nashville Predators
- St.Louis Blues Sekä
- Winnipeg Jets
Nykyisessä muodossa Stanley Cupin on voittanut vain kaksi joukkuetta. Chicago Blackhawks kolmesti (2010, 2013 ja 2015) sekä St. Louis Blues kerran (2019). Divisioonan mestaruus on jakautunut tasaisesti joukkueiden kesken.
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes on itsessään tuore joukkue, sillä sen matka on alkanut vuonna 2014. Alkujaan joukkue oli Winnipeg Jets (1972-1996), jonka jälkeen se tunnettiin Phoenix Coyotesina (1996-2014). Olipa muoto mikä hyvänsä, on Stanley Cup jäänyt saamatta. Yksi divisioonan mestaruus löytyy vuodelta 2012.
Kausi 2020-21 ei mennyt odotusten mukaisesti. Matka tyssäsi jo runkosarjaan, eli kesälomat alkoivat odotettua aikaisemmin. Edelliskausi kuvastaa hyvin viimeistä kymmentä vuotta - joukkue on edennyt pudotuspeleihin vain kaksi kertaa. Vuonna 2012 Coyotes eteni aivan finaaleihin saakka, mutta silloin tuli takkiin Los Angeles Kingsiltä 1-4 otteluvoitoin.
Joukkueen ehdoton helmi on yli 1000 NHL-ottelun Phil Kessel. Jenkkihyökkääjä oli viime kaudella joukkueen paras pistemies, 43 tehopisteellä (20+23). Arizonassa ei todennäköisesti pelaa yhtään suomalaista tulevalla kaudella. Joukkueen ykkösveskari Antti Raanta vaihtoi Carolina Hurricanesin riveihin ensi kaudelle.
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks on legendaarinen seura, joka perustettiin vuonna 1926. Menestystä on tullut peräti kuuden (6) Stanley Cupin muodossa. Näistä puolet on 2010-luvulta (2010, 2013 ja 2015). Konferenssin mestaruuksia on kahdeksan, ja divisioonan mestaruuksia peräti 16 kappaletta.
Kausi 2021-22 ei todellakaan mennyt kuten suunniteltiin. Joukkue oli runkosarjan jälkeen oman divisioonan kuudes, ja koko liigan 21. Näin ollen playoffit jäivät väliin. Edellisen kymmenen kauden aikana Blackhawks on edennyt pudotuspeleihin seitsemän kertaa. Vuoden 2015 mestaruuden jälkeen on agendana ollut laskusuuntainen menestys.
Joukkueen suurin tähti on yhdysvaltalainen silkkikäsi, Patrick Kane. Yli 1000 NHL-ottelun mies oli viime kaudella sisäisen pistepörssin voittaja. Pelatussa 56 ottelussa syntyi tehot 15+51=66. Alex DeBrincat iski omalta osaltaan myös komeat 56 pistettä runkosarjassa. Muita supertähtiä on esimerkiksi Dylan Strome sekä joukkueen kapteeni Jonathan Toews.
Tulevalla kaudella joukkueessa pelaa kaksi suomalaista, maalivahti Kevin Lankinen sekä uutena pelaajana Henrik Borgström.
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche on napannut Stanley Cup-mestaruuden kaksi (2) kertaa, vuosina 1996 sekä 2001. Samaisilta vuosilta on myös ainoat konferenssin mestaruudet. Divisioonan mestaruuksia on jopa kymmenen (10), joista viimeisin on kaudelta 2020-21.
Kausi 2020-21 enteili kirkkainta mitalia. Coloradon joukkue voitti runkosarjan, ja eteni näin ollen pudotuspeleihin ennakkosuosikin viitassa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui St.Louis suoraan neljässä ottelussa. Toisella kierroksella Vegas Golden Knights vei kuitenkin pidemmän korren, 4-2 otteluvoitoin.
Jokainen tietää Avalanchen ykköstähden, se on Mikko Rantanen. Rantanen vei viime kaudella joukkueen sisäisen pistepörssin, tehoilla 30+36=66 (52 ottelua). Vain pisteen perässä oli pari ottelua vähemmän pelannut Nathan MacKinnon. Kolmas supertähti on joukkueen kapteeni, Gabriel Landeskog - ruotsalainen teki myös komeat 52 tehopinnaa.
Edellä mainitut kolme pelaajaa muodostavat joukkueen pahamaineisen ykkösvitjan. Voidaan puhua oikeastaan NHL:n kuumimmasta hyökkäystriosta. Joukkueessa ei Rantasen lisäksi kiekkoile muita suomalaisia, kun Joonas Donskoi siirtyi laajennusjoukkueen riveihin.
Dallas Stars
Dallas Stars on vuonna 1967 perustettu NHL-joukkue, jonka ainoa Stanley Cup on vuodelta 1999. Konferenssin mestaruuksia on kolme, joista viimeisin kaudelta 2019-20. Divisioonan mestaruus on tarttunut matkaan kahdeksan (8) kertaa. Näistä peräti viisi on 2000-luvulta.
Kausi 2020-21 päättyi valitettavasti runkosarjaan. Viimeisen kymmenen kauden aikana joukkue on tosin päässyt jatkoon vain neljä kertaa. Joukkueen “valtakausi” oli oikeastaan vuosien 1997-2008, jolloin välistä jäi vain yhdet playoffit. Potentiaalia on vaikka mihin, jos Dallas Stars löytää takavuosien vireen uudestaan.
Dallas Stars on todellinen “Suomi-joukkue”, sillä kotimaista väriä nähdään jopa viiden pelaajan toimesta. Joukkueen ykköstähtenä on Roope Hintz, joka paukutti viime kaudella 41 ottelussa 44 (15+28) tehopistettä. Hyökkäyksestä löytyy myös Joel Kiviranta, ja puolustuksessa pelaa Jani Hakanpää, Miro Heiskanen sekä Sami Vatanen.
Minnesota Wild
Minnesota Wild on NHL:n nuorimpia joukkueita. Se liittyi NHL:ään vuonna 2000, joten voidaan puhua verrattain tuoreesta tulokkaasta. Viimeisen 20 vuoden aikana menestystä ei ole juurikaan tullut - paitsi yksi divisioonan mestaruus (2008).
Kausi 2020-21 meni yllättävän hyvin. Minnesotan joukkue eteni pudotuspeleihin asti, jossa matka kuitenkin tyssäsi ensimmäisellä kierroksella. Pidemmän korren vei Las Vegas Golden Knights, vasta “Game sevenissä”. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Minnesota Wild on edennyt pudotuspeleihin seitsemän kertaa.
Joukkueen kultakimpale on nuori venäläishyökkääjä, Kirill Kaprizov. Nuorukainen solmi juuri yli 45 miljoonan dollarin jatkopahvin Minnesota Wildin kanssa. Kaprizov oli joukkueen paras pistemies viime kaudella, tehden 55 ottelussa 51 pinnaa. Muita tähtiä tiimissä on muun muassa Kevin Fiala, Mats Zuccarello sekä Joel Eriksson Ek.
Ainoa suomalaispelaaja on Kaapo Kähkönen, joka löytyy tolppien välistä. Kähkönen jakoi viime kaudella tasaisesti vastuuta Cam Talbotin kanssa. Kiekko jäi räpylään 0.902% varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 2.88.
Nashville Predators
Nashville Predators on vuonna 1998 perustettu joukkue. Yhtään Stanley Cupia ei ole vielä palkintokaappiin saatu. Konferenssin mestaruuksia on yksi vuodelta 2017, ja divisioonan mestaruuksia kaksi (2018 ja 2019). Viimeiset vuodet ovat menneet varsin nousujohteisesti.
Kaudella 2020-21 joukkue oli runkosarjan jälkeen oman divisioonan neljäs. Tällä irtosi paikka pudotuspeleihin. Matka katkesi heti ensimmäisellä kierroksella, kun Carolina Hurricanes vei ottelusarjan voitoin 4-2. Edellisen kymmenen kauden aikana Nashville Predators on jäänyt playoffien ulkopuolelle vain kolme kertaa.
Joukkueen suurin tähti löytyy tolppien välistä. Suomalainen Juuse Saros on vallannut ykkösveskarin paikan. Pekka Rinne lopetti huikean uransa viime kauteen, mutta Saros oli loistavilla otteillaan jo mennyt Rinteen edelle. Saroksen torjuntaprosentti oli viime kaudella 0.927%, ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.28.
Hyvän suomalaisedustuksen täydentää hyökkääjät Mikael Granlund sekä Eeli Tolvanen. Granlund teki viime kaudella tehot 13+14=27, ja Tolvanen 11+11=22.
St.Louis Blues
St.Louis Blues on vuonna 1967 perustettu joukkue, jonka menestys painottuu viimeisen kymmenen vuoden ajalle. Sieltä saalina on Stanley Cup sekä konferenssin mestaruus vuodelta 2019. Divisioonan mestaruuksia kymmenen, joista kolme on lähivuosilta (2015. 2015 ja 2020).
Ehjän runkosarjan jälkeen oli vuorossa pudotuspelit. Siellä vastaan tuli runkosarjan voittanut Colorado Avalanche. Niin siinä sitten kävi, että Avalanche vei ottelusarjan suoraan neljässä kohtaamisessa. St.Louis Blues on jäänyt playoffien ulkopuolelle vain yhden kerran, kun mietitään viimeistä kymmentä vuotta.
Joukkueesta löytyy useita supertähtiä, kuten Vladimir Tarasenko, David Perron sekä Ryan O'Reilly. Perron vei joukkueen sisäisen pistepörssin viime kaudella, tehden 56 otteluun tehot 19+39=58. Huomioitavaa on, että Tarasenko on kärsinyt paljon loukkaantumisista - viimeisen kahden kauden aikana pelejä on kertynyt vain 34.
Joukkueen tunnetuin suomalainen lienee Niko Mikkola, joka oli vuonna 2019 voittamassa Leijonille kultaa Slovakiasta. Bluesin toinen suomalainen on Ville Husso, joka toimitti viime kaudella kakkosveskarin tonttia. Torjuntaprosentti oli vaatimaton 0.893%
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets on suhteellisen nuori joukkue, sillä se on perustettu alkuperäisessä muodossaan vasta vuonna 1999. Ensimmäiset pari vuotta joukkueen nimi oli Atlanta Thrashers. Joukkue ei ole tähän päivään mennessä voittanut yhtään Stanley Cupia, eikä yhtään divisioonan tai konferenssin mestaruutta.
Kausi 2020-21 oli kokonaisuutena erinomainen. Winnipeg Jets eteni pudotuspeleihin, ja ensimmäisellä kierroksella kaatui Edmonton Oilers kokonaisvoitoin 4-0. Toisella kierroksella Montreal Canadiens vei kuitenkin voiton suoraan neljässä ottelussa. Joukkue on viimeisen kymmenen vuoden aikana edennyt pudotuspeleihin 50% varmuudella.
Joukkueen supertähtiä on tippunut pois aina vuoden välein, mutta kyllä taitoa löytyy edelleenkin kunnioitettava määrä. Ykköstähtenä on Mark Scheifele, joka vei joukkueen sisäisen pistepörssin 63 (21+42) tehopisteellä. Muita kovia pelimiehiä on muun muassa Kyle Connor, Blake Wheeler sekä Nikolaj Ehlers.
Suomalaisia joukkueessa on tällä hetkellä kolme, Kristian Vesalainen, Sami Niku sekä Ville Heinola. Vesalainen teki viime kaudella yhden syöttöpinnan, ja muilla pistesaldoksi jäi vain kiikaritehot. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kolmikko on vasta iskemässä tietään läpi kohti NHL:n vakiokalustoa - tulevaisuus on varmasti valoisa!
Metropolien divisioona
Metropolien divisioona (Metropolitan Division) on perustettu vuonna 2013, ja siihen kuuluu kahdeksan joukkuetta Yhdysvaltain itärannikolta. Kyseessä on NHL:n ainoa divisioona, jossa ei pelaa yhtään kanadalaista jääkiekkojoukkuetta.
Divisioonaan kuuluu seuraavat joukkueet:
- Carolina Hurricanes
- Columbus Blue Jackets
- New Jersey Devils
- New York Islanders
- New York Rangers
- Philadelphia Flyers
- Pittsburgh Penguins Sekä
- Washington Capitals
Viimeisin Stanley Cup on Washingtonista (2018). Joukkue on voittanut myös eniten divisioonan mestaruuksia (5). Divisioonan mestaruus on mennyt kertaalleen New York Rangersille sekä Pittsburgh Penguinsille. Penguins on voittanut divisioonasta eniten Stanley Cupeja (2).
Carolina Hurricanes
Carolina Hurricanesilla on rehelliset mahdollisuudet Stanley Cupiin. Historian ensimmäinen, ja samalla ainoa NHL:n mestaruus on kaudelta 2005-06.
Kausi 2020-21 oli kokonaisuudessaan upea. Joukkue voitti divisioonan mestaruuden, ollen runkosarjan päätyttyä liigan 3. paras joukkue. Hurricanes eteni jopa pudotuspelien toiselle kierrokselle, voitettuaan Nashville Predatorsin otteluvoitoin 4-2. Toisella kierroksella tuli takkiin Stanley Cupin voittaneelle Tampa Bay Lightningille 1-4 otteluvoitoin.
Hurricanesin ykkösnyrkkiin kuuluu suomalainen tehoduo - Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen. Aho oli joukkueen paras pistemies kaudella 2020-21, tehden 56 ottelussa huikeat 57 tehopistettä (24+33). Teräväinen oli viime kaudella puolikuntoinen, ja yli puolet tynkäkauden otteluista jäi pelaamatta positiivisen koronavirustartunnat takia.
Hyvän suomalaiskattauksen täydentävät Raanta sekä Kotkaniemi. Raanta taistelee ykkösveskarin paikasta tanskalaisen Frederik Andersenin kanssa. Suomalaisen uunituore sopimus on kestoltaan kaksi vuotta. Kotkaniemi täydentää puolestaan Carolinan hyökkyskalystoa - nuorukaisen sopimus on yksivuotinen, arvo yli 6 miljoonaa dollaria!
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets ei ole realistinen kandidaatti Stanley Cupin kannujahdissa vielä useaan vuoteen. Joukkue on ollut NHL:ssä vuodesta 2000 lähtien, eikä mestaruutta ole vielä palkintokaappiin saatu. Toivoa kuitenkin on, sillä Jarmo Kekäläisen luotsaama joukkue on edennyt kuusi (6) kertaa pudotuspeleihin - näistä kahdesti jopa toiselle kierrokselle asti.
Kaudesta 2020-21 ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Blue Jackets jäi runkosarjan päätyttyä oman divisioonan viimeiseksi, ja koko liigan neljänneksi viimeiseksi. Maaliero näytti karua -50 lukemaa kauden päätyttyä. Pisteprosentti oli vain 0.429%
Joukkueesta löytyy kuitenkin ihan maailmanluokan pelimiehiä. Ykköstähtenä on joukkueen paras pistemies Oliver Bjorkstrand. Tanskalainen iski 56 ottelussa varsin kiitettävät 44 pistettä (18+26). Suomalaisittain suurimmat odotukset ovat kuitenkin Patrik Laineessa. Jokainen tietää Laineen potentiaalin - sitä on yli 50 maalin kauteen asti. Viime kausi meni täysin penkin alle, siitä ei sen enempää kerrottavaa ole. Se oli “Paten” uran heikoin.
Laineen lisäksi Columbuksessa kiekkoilee suomalaisveskari Joonas Korpisalo. Korpisalo vaihteli tasaisesti vastuuta Elvis Merzlikinskin kanssa viime kaudella. Suomalaisen räpylään kiekko jäi 0.894% varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3.30.
New Jersey Devils
Viime kausi ei mennyt New Jersey Devilsin joukkueelta putkeen. Runkosarjan päätyttyä joukkue oli liigan kolmanneksi viimeinen. Kun organisaatiota katsotaan historian valossa, ei edelliskauden saa antaa hämätä - vyöllä on kolme (3) Stanley Cupia, viisi (5) konferenssin mestaruutta sekä yhdeksän (9) divisioonan mestaruutta.
Kaudella 2020-21 New Jersey Devils voitti 56 ottelusta vain 19. Maaliero oli omalta osaltaan kamala, -49. Edellisen kymmenen kauden aikana joukkue on selvittänyt tiensä pudotuspeleihin vain kaksi kertaa. Vuonna 2018 matka tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle, ja 2012 matka päättyi vasta Stanley Cup-finaaleissa.
Kun mietitään joukkueen kokoonpanoa, ei siellä ole ns. maailmanluokan tähtiä. Suurimmat odotukset ovat kuitenkin 20-vuotiaassa Jack Hughesissa. Yhdysvaltalainen on NHL:n ykkösvaraus kesältä 2019. Menneellä kaudella nuorukainen iski 31 pistettä pelatun 56 ottelun aikana. Joukkueen ainoa suomalainen on Janne Kuokkanen. Kuokkanen pelasi varsin komean kauden - runkosarjassa syntyi tehot 8+17=25 (50 ottelua).
New York Islanders
New York Islanders on NHL:n yksi legendaarisimmista joukkueista. Suurimpana meriittinä on neljä (4) peräkkäistä Stanley Cupia 1980-luvulla. Konferenssin mestaruuksia on viisi (5), ja divisioonan mestaruuksia kuusi (6). Joukkueen valtakausi painottuu kokonaisuudessaan juurikin 80-luvun alkupuoliskolle.
Kausi 2020-21 oli verrattain ehjä. Runkosarjan jälkeen joukkue komeili liigan 12. paikalla, eli pudotuspeleihin asti päästiin. New York Islanders kukisti ensimmäisellä kierroksella Pittsburgh Penguinsin 4-2 otteluvoitoin, ja toisella kierroksella Boston Bruinsin (4-2). Matka päättyi vasta välierissä hallitsevaa mestaria Tampa Bay Lightningia vastaan.
New York Islandersilla on kokonaisvaltaisesti hyvä joukkue. Maalivahtikalusto on hyvä, ja ykkösveskarin tonttia hoitaa kokenut Semyon Varlamov. Hyökkäyspäästä löytyy useita tähtiä, kuten Mathew Barzal, Josh Bailey sekä Brock Nelson. Barzal oli kaudella 2020-21 joukkueen paras pistemies, tehden 55 otteluun tehot 17+28=45.
Suomalaista väriä edustavat NHL-kenttien konkari Leo Komarov, sekä tulokkaat Robin Salo ja Aatu Räty. Komarovin sopimus joukkueen kanssa on nelivuotinen, eli tuleva kausi on kyseisen pahvin viimeinen - saa nähdä, mitä “Leksa” tekee ensi kauden jälkeen.
New York Rangers
New York Rangers on NHL:n alkuperäisjoukkue, joka kuuluu ns. “Original Six” -kokonaisuuteen. Joukkue on voittanut Stanley Cupin neljästi (4), joista viimeinen on tosin vuodelta 1994. Jos mietitään 2010-lukua, on vyölle kertynyt yksi konferenssin mestaruus sekä kaksi (2) divisioonan mestaruutta.
Kausi 2020-21 oli ihan kohtalainen. New York Rangers ei edennyt pudotuspeleihin, vaan joukkue jäi juuri 16 joukkueen ulkopuolella. Liigassa sijoitus oli juurikin 16. mutta omassa divisioonassa se jäi vasta viidenneksi. Voittoprosentti oli 0.536%, ja maaliero oli komeasti 20 astetta plussan puolella. Se ei kuitenkaan riittänyt Stanley Cup-taistoon.
Joukkueen helmi on ehdottomasti Artemi Panarin. Venäläinen oli tiimin paras pistemies, tehden 42 otteluun huikeat 58 (17+41) tehopistettä. Tällä irtosi runkosarjan jälkeen koko liigan 15.sija pistepörssissä. Joukkueen tähdistöön kuuluu omalta osaltaan myös Mika Zibanejad, Ryan Strome sekä Pavel Buchnevich.
Suomalaisista tunnetuimpana on Kaapo Kakko. Kakko pelasi ehjän kauden, tehden 48 otteluun tehot 9+8. Joukkueesta löytyy myös tulokaspelaaja Lauri Pajuniemi.
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers on kuulunut NHL:ään jo vuodesta 1967 lähtien. Joukkue on voittanut Stanley Cupin kahdesti (2) 70-luvulla. Konferenssin mestaruuksia on kahdeksan (8), ja divisioonan mestaruuksia peräti 16 kappaletta. Menestystä on varsin runsaasti, painottuen toki suurimmalta osin takavuosille.
Kausi 2020-21 jätti paljon toivomisen varaa. Philadelphia Flyers jäi runkosarjan päätyttyä vasta liigan sijalle 19. Maaliero oli 38 astetta pakkasella, mutta voittoprosentti oli sentään ihan kohtuullisella tasolla (0.518%). Viimeisen kymmenen kauden aika joukkue on edennyt pudotuspeleihin viisi (5) kertaa - edellisen kerran toissakaudella.
Philadelphian miehistöstä löytyy hyökkäysvoimaa. Suurimpia tähtiä ovat James van Riemsdyk, Claude Giroux, Jakub Voracek sekä Sean Couturier. Sisäisen pistepörssin kärjestä löytyi Riemsdyk sekä Giroux 43 tehopinnalla. Joukkueen heikompana lenkkinä on tällä hetkellä oma pääty - otteluita ei voiteta, kun omiin menee liikaa sisään.
Suurin suomalaistähti löytyy puolustuksesta. Viimeiset kahdeksan kautta Buffalossa pelannut Rasmus Ristolainen siirtyi tulevaksi kaudeksi Philadelphiaan. Viime kausi meni täysin penkin alle, johtuen positiivisesta koronatartunnasta. Suomalaispakki pelasi puolikuntoisena useita kuukausia. Joukkueesta löytyy myös tulokaspelaaja Samu Tuomaala.
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins on 2000-luvun kovimpia NHL-joukkueita. Yhteensä palkintokaappiin on kertynyt viisi (5) Stanley Cupia, kuusi (6) konferenssin mestaruutta sekä kahdeksan (8) divisioonan mestaruutta. Jokainen varmasti muistaa kaksi perättäistä Stanley Cupia vuosien 2015-17 välissä. Suomalaisista Olli Määttä oli tuolloin nostamassa pokaalia molempina kertoina.
Kausi 2020-21 eteni loistavasti aina pudotuspeleihin saakka. Pittsburgh Penguins voitti oman divisioonan, ja oli koko liigan 5. runkosarjan jälkeen. Jopa hieman yllättäen, joukkue kärsi ensimmäisellä kierroksella tappion New York Islandersia vastaan. Otteluvoitot menivät tylysti 2-4 vastustajalle. Viimeisen kymmenen kauden aikana joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle vain yhden kerran.
Pittsburghin riveissä kiekkoilee kourallinen maailman kärkipelaajia. Suurimpana tähtenä on maailman paras jääkiekkoilija, Sidney Crosby. Crosby oli viime kauden päätteeksi joukkueen paras pistemies, tehoilla 24+38=62 (55 ottelua). Muita tähtipelaajia on esimerkiksi Jevgeni Malkin, Kris Letang sekä Jake Guentzel.
Joukkueessa suomalaisista kiekkoilee Kasperi Kapanen sekä Juuso Riikola. Kapanen on raivannut tiensä luottopelaajaksi - vastuuta saatu myös Crosbyn rinnalla, ykkösvitjassa. Viime kaudella tehoja syntyi 40 ottelussa 11+19=30.
Washington Capitals
Washington Capitals etenee varmasti pudotuspeleihin. Joukkue on niittänyt paljon menestystä, mutta vain yhden Stanley Cupin (2018). Divisioonan mestaruuksia on 2000-luvulla kertynyt peräti 12, mutta vauhti on aina hiipunut playoffeissa. Viimeiset kolme kautta on päättynyt pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.
Kausi 2020-21 oli jälleen lupaava. Washington Capitals sijoittui Divisioonan jaetulle kärkipaikalle Pittsburgh Penguinsin kanssa. Runkosarjan päätyttyä joukkue oli liigan 7. sijalla. Hyvät otteet kuitenkin sulivat, kun ensimmäisellä kierroksella tuli takkiin Boston Bruinsille 1-4 otteluvoitoin. Edellisen kerran joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle kaudella 2013–14.
Washington Capitalsin suurin tähti on joukkueen kapteeni Alex Ovechkin. Venäläinen on voittanut NHL:n maalikuninkuuden peräti yhdeksän (9) kertaa urallaan. Hiljattain uutisoitiin, että joukkue on solminut Ovechkinin kanssa uuden sopimuksen - viisivuotisen jatkopahvin arvo jopa 47,5 miljoonan dollaria. Muita maailmanluokan tähtiä joukkueessa on useita, kuten Nicklas Backstrom, John Carlson sekä Evgeny Kuznetsov.
Tyynenmeren divisioona
Tyynenmeren divisioona (Pacific Division) on yksi NHL:n neljästä divisioonasta. Siihen kuuluu kahdeksan joukkuetta, Tyynen valtameren Pohjoiselta puolelta. Uudistuksena on Arizona Coyotesin pois lähteminen, ja tilalle tulee laajennusseura Seattle Kraken.
Divisioonan kahdeksan joukkuetta ovat: Anaheim Ducks, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Vancouver Canucks, Vegas Golden Knights sekä Seattle Kraken.
Divisioonan nykyisessä muodossa Stanley Cupin on voittanut vain kaksi joukkuetta, Los Angeles Kings kahdesti sekä Anaheim Ducks yhden kerran. Divisioonan mestaruuksia löytyy usealta joukkueelta - eniten niitä on Anaheimilla sekä San Josella (6 kpl).
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks on vuonna 1993 perustettu joukkue, joka silloin tunnettiin vielä nimellä “Mighty Ducks of Anaheim”. Seuran ainoa Stanley Cup on vuodelta 2007, jolloin esimerkiksi Teemu Selänne oli voittamassa uransa ainokaista mestaruutta. Konferenssin mestaruuksia on kaksi (2), ja divisioonan mestaruuksia kuusi (6).
Kausi 2020-21 oli kokonaisuutena vaisu. Anaheim oli runkosarjan jälkeen koko liigan toiseksi viimeinen joukkue. Pistekeskiarvo oli vain 0.384%, ja maaliero tylysti -53 astetta miinuksen puolella. Viimeisen kymmenen vuoden aikana joukkue on kuitenkin edennyt playoffeihin kuusi (6) kertaa.
Anaheim Ducksin joukkueessa ei ole ns. “maailman kärkipelaajia”, joten pelaaminen perustuu kokonaisvaltaiseen joukkueeseen. Tunnetuimpana pelaajana lienee joukkueen kapteeni, yli 1000 NHL-ottelun Ryan Getzlaf. Tulevalla kaudella ei todennäköisesti suomalaisia pelaa Anaheimin riveissä.
Calgary Flames
Calgary Flames on perustettu vuonna 1972, ja joukkue tunnettiin nimellä “ Atlanta Flames” aina 80-luvulle saakka. Ainoa Stanley Cup on vuodelta 1989. Konferenssin mestaruuksia on kertynyt kaksi (2), ja divisioonan mestaruuksia seitsemän (7) - viimeisin on vuodelta 2019.
Kausi 2020-21 jäi tyngäksi, sillä matka tyssäsi suoraan runkosarjaan. Tämä toki kuvastaa viimeisen kymmenen vuoden agendaa - playoffeihin on päästy vain neljästi. Kautta historian Calgary Flames on kuitenkin menestynyt, sillä se on päässyt pudotuspeleihin peräti 30 kertaa (48 kautta).
Joukkueen kirkkaimpana tähtenä “Johnny Hockey”, eli Johnny Gaudreau. Hyökkääjä oli viime kaudella joukkueen paras pistemies, tehden 56 otteluun tehot 19+30=49. Muita kovan luokan pelimiehiä on muun muassa Elias Lindholm sekä Matthew Tkachuk.
Calgary Flamesin ainoa suomalainen on Juuso Välimäki. Välimäki iski viime kaudella NHL:ssä tehot 2+9=11. Osa kaudesta meni Ilveksen riveissä.
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers on takavuosien yksi menestyneimmistä joukkueista. Joukkue voitti peräti viisi (5) Stanley Cupia vuosien 1984-1990 välissä. Konferenssin ja Divisioonan mestaruuksia on molempia seitsemän (7), ja ne painottuvat juurikin 80-luvulle. Suurin osa varmasti muistaa, kuinka Esa Tikkanen oli voittamassa Oilersin paidassa neljä (4) Stanley Cupia.
Kausi 2020-21 enteili hyvää lopputulosta. Runkosarjan jälkeen Edmonton Oilers oli oman divisioonan kakkonen, ja koko liigan 11. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tuli kuitenkin takkiin Winnipeg Jetsille, suoraan neljässä ottelussa. Joukkue on edennyt pudotuspeleihin vain kaksi kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Joukkueen ehdoton ykköstähti on Connor McDavid. Hyökkääjä voitti koko NHL:n pistepörssin viime kaudella, hirmutehoilla 33 +72=105 (56 ottelua). McDavid on voittanut Art Ross Trophyn jo kolmesti uransa aikana. Oilersin toinen supertähti on saksalainen Leon Draisaitl, joka teki viime kaudella myös hurjat tehot 31+53=84 (56 ottelua).
Suomalaisista eniten vastuuta viime kaudella sai maalivahti Mikko Koskinen. Torjuntaprosentti oli kuitenkin vaatimaton 0.899%. Joukkueessa pelaa myös Jesse Puljujärvi, joka on hakenut viime vuosina uutta vauhtia Liigasta. Viime kaudella peli kulki varsin mukavasti, ja 55 ottelussa syntyi tehot 15+10=25.
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings on legendaarinen NHL-joukkue, joka on perustettu vuonna 1967. Sen menestys painottuu 2010-luvulle. Sieltä saaliina on kaksi Stanley Cupia, vuosilta 2012 ja 2014. Konferenssin mestaruuksia on yhteensä kolme, ja divisioonan mestaruuksia yksi.
Kausi 2020-21 ei mennyt odotusten mukaisesti, kun pelit päättyivät runkosarjaan. Viimeisen mestaruuden jälkeen joukkue on edennyt playoffeihin vain kaksi kertaa. Joukkueen “alamäki” alkoi heti mestaruuksien jälkeen - kuten NHL:ssä on liian usein tapana käydä.
Los Angeles Kingsin paras pistenikkari oli viime kaudella Anze Kopitar. Slovenialainen hyökkääjä nakutti 56 ottelussa tehot 13+37=50. Muita supertähtiä on puolustaja Drew Doughty, sekä maalivahti Jonathan Quick. Joukkueen ainoa suomalainen on kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Olli Määttä.
San Jose Sharks
San Jose Sharks on vuonna 1992 perustettu joukkue, joka jahtaa vielä ensimmäistä Stanley Cupia. Konferenssin mestaruuksia on yksi, ja divisioonan mestaruuksia peräti kuusi (6). Vuonna 2016 mestaruus oli lähellä, mutta Pittsburgh Penguins vei finaaleissa pidemmän korren 4-2 otteluvoitoin.
Kausi 2020-21 ei mennyt putkeen, sillä matka tyssäsi runkosarjaa. San Jose Sharks on kuitenkin vakiojoukkue pudotuspeleissä - se on päässyt pudotuspeleihin jopa 21 kertaa, pelatun 29 kauden aikana. Viimeisen kymmenen vuoden aikana playoffien ulkopuolelle on jääty vain kolmesti.
Joukkueesta löytyy kovia pelimiehiä, etenkin puolustuksesta. Puolustuksesta löytyy esimerkiksi Brent Burns sekä Erik Karlsson. Hyökkäyksen kärjessä on Evander Kane, Tomas Hertl sekä Logan Couture. Suomalaisia ei todennäköisesti pelaa tulevalla kaudella San Josen joukkueessa.
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks on vuonna 1945 perustettu joukkue, joka liittyi NHL:ään vasta vuonna 1970. Stanley Cupia joukkue ei ole vielä voittanut. Konferenssin mestaruuksia on kolme (3), ja divisioonan mestaruuksia peräti kymmenen (10). Joukkueen ikonisia pelaajia ovat Sedinin veljekset, jotka lopettivat pelaajauransa vuonna 2018 - nykyään Daniel ja Henrik löytyvät joukkueen hallinnon puolelta.
Kausi 2020-21 päättyi runkosarjaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana joukkue on päässyt playoffeihin vain neljästi. Vuonna 2021 Vancouver Canucks eteni aivan finaaleihin saakka, mutta silloin tuli takkiin Boston Bruinsille. Bostonin mestaruutta oli juhlistamassa maalivahti Tuukka Rask.
Joukkueesta löytyy nippu kovia pelimiehiä, kuten Brock Boeser, J.T. Miller, Quinn Hughes sekä Elias Pettersson. Boeser oli joukkueen paras pistemies viime kaudella, tehden 56 otteluun 49 tehopistettä. Ainoa suomalaispelaaja on Olli Juolevi, joka täydentää pakkikalustoa.
Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights on NHL:n uusin joukkue, sillä se liittyi taalaliigaan vasta kaudella 2017-18. Nuoresta iästä huolimatta mestaruus on ollut lähellä jo useampaan kertaan. Konferenssin mestaruuksia on jo nyt yksi, ja divisioonan mestaruuksia kaksi (2). Jokainen varmasti muistaa joukkueen “tulokaskauden” NHL:ssä - silloin matka tyssäsi vasta finaaleissa, kun Washington vei pidemmän korren.
Kausi 2020-21 oli jälleen upea. Runkosarjan jälkeen Vegas Golden Knights oli oman divisioonan sekä koko liigan 2.paras joukkue. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kaatui Minnesota Wild, ja toisella kierroksella Colorado Avalanche. Matka tyssäsi vasta semifinaaleissa Montreal Canadiensia vastaan, 2-4 otteluvoitoin.
Viime kaudella joukkueen paras pistemies oli Mark Stone, joka tehtaili 21+40=61 pisteet pelatussa 56 ottelussa. Muita yli 40 tehopisteen pelaajia oli Max Pacioretty, Jonathan Marchessault sekä Shea Theodore. Viime kaudella Vezina Trophyn voittanut huippuveskari Marc-André Fleury ei tulevalla kaudella pelaa Vegasissa - uusi koti löytyi Chicagosta.
Yhtään suomalaista ei näillä näkyminen pelaa Vegasissa tulevalla kaudella.
Seattle Kraken
NHL:n laajennusjoukkue Seattle Kraken on kauden 2021-22 villi kortti. Mitään tilastoja menestykselle ei ole - näin ollen tulevaisuutta on hankala ennustaa. Kun mietitään edellistä tulokasjoukkuetta Vegas Golden Knightsiä, oli menestys uskomatonta - ja sitä se on edelleenkin. Suurin kysymys on, pystyykö Krakenin joukkue samaan tuhkimotarinaan?
Joukkueen ensimmäinen päävalmentaja on kanadalainen Dave Hakstolin. Joukkueen miehistöstä löytyy kovia pelimiehiä, sekä hyökkäyksestä että omasta päädystä. Ainoa suomalainen on Joonas Donskoi, joka teki viime kaudella Colorado Avalanchessa tehot 17+14=31 (51 ottelua).
Seattle Krakenin omistajista löytyy multimiljardööri David Bonderman, elokuvateollisuudesta tuttu Jerry Bruckheimer sekä bisnesmies Tod Leiweke. Toimitusjohtajaksi on valittu yli 1700 NHL-ottelua pelannut Ron Francis.