Tennisvedonlyönnin ABC

Tennis vedonlyönnissä

Yksi maailman kilpaillummista lajeista - tennis, on noussut viimeisinä vuosina myös erittäin suosituksi vedonlyönnin puolella. Vedonlyöntisivustot tarjoavat monipuolisesti kohteita eri tason turnauksiin, sekä livevedossa pyörii lähestulkoon 24/7 matseja. Kasaankin tähän nyt olennaisia seikkoja, joita on syytä tarkastella tennisvetoja lyödessä.

Jos, et ole yhtään seurannut tennistä, niin on hyvä aloittaa esimerkiksi ATP-listasta. Tämä kertoo pelaajien sijoituksen ATP-rankingissa, joka antaa jo jotain osviittaa minkä tasoisesta pelimiehestä on kysymys. Maailmanlistan ykkössijaa pitää tällä hetkellä hallussaan Serbian Novak Djokovic, jonka niskaan hengittää Espanjan Rafael Nadal.

Alustalla on suuri merkitys

Mennään hieman syvemmälle tenniksen saloihin. Ottelua tarkastellessa kannattaa aina lähteä siitä liikkeelle, että millä alustalla kyseinen ottelu pelataan. ATP-turnauksia pelataan kovilla kentillä sisä- ja ulkotiloissa, ruohokentillä, sekä massakentillä. Suurin ero kentillä on, että massakenttä on kentistä huomattavasti hitain. Massakentillä pärjää yleensä parhaiten, fysiikaltaan kovat pelaajat. Erityisesti nopeus ja kestävyys ovat avainasemassa, sillä pelaajalla on enemmän aikaa palauttaa palloja, koska pallo ei liiku niin kovaa. Kovia massapelaajia ovat mm. Rafael Nadal, Dominic Thiem, DIego Schwartzman, sekä täytyy myös sanoa Novak Djokovic, kuka on äärimmäisen kova jokaisella alustalla.

Kovilla kentillä, sekä ruohokentillä pallo liikkuu taas paljon kovempaa, ja pallon pomppu jää matalemmaksi. Sisähallissa pallo liikkuu vielä kovempaa, kuin ulkokentällä. Näillä kentillä taas pärjäävät parhaiten pelaajat, jotka lyövät painavia, kovia peruslyöntejä. 

Myös niin sanotut monsterisyöttäjät, kuten esimerkiksi John Isner ja Milos Raonic ovat vahvoilla, sillä syötön murtaminen heitä vastaan on hyvin haastavaa. Kovilla kentillä vahvoja pelaajia ovat mm. Roger Federer, Daniil Medvedev sekä Alexander Zverev. Kannattaa siis tutustua pelaajiin, mitkä ovat heille vahvoja alustoja. SIllä monet kovan kentän ekspertit voivat olla täysin vastaan tulijoita massalla ja toisinpäin. 

Alustan jälkeen on hyvä tarkastella pelaajien viimeaikaisia edesottamuksia, sekä rasitusta. Edellisistä kamppailuista voi vähän päätellä, millaisessa vireessä pelaaja on viime peleissä ollut. Kannattaa katsoa aikasempien otteluiden tilastoja hieman tarkemmin, esimerkiksi kuinka hyvin on pystynyt pitämään oman syöttönsä, ja onko saanut vastustajan syötöillä paljon murtopalloja. Myös head to head kannattaa tarkastaa, jotta saa vähän kuvaa miten pelaajat pelanneet aikaisemmin. Näihin ei kannata kuitenkaan sokeasti luottaa, varsinkaan jos ottelusta on kulunut vuosia.

Rasitusta kannattaa seurata hyvin tarkkaan. Monesti pelaajat saattavat pelata 2-3 turnausta putkeen, ja mikäli etenee niissä pitkälle, saattaa hyvinkin tulla esimerkiksi 10 päivään 7 ottelua ja kaksi matkustuspäivää maiden välillä. Nämä yleensä näkyvät peliotteissa ja se kannattaa ottaa huomioon vetoja asettaessa. Toisaalta kannattaa myös katsoa onko mahdollisesti pidempi tauko edellisestä matsista. Jo muutaman viikon tauko saattaa ensimmäisessä ottelussa näkyä ja sekin kannattaa ottaa huomioon vetoa lyödessä.

Tennisvedonlyönnin ABC

Tärkeitä pointteja tennisvedonlyöntiin

  • Alusta
  • Rasitus
  • Pelivire
  • H2H-tilastot

Liveveto on nopeatempoista ja jännittävää

Liveveto tenniksessä on nostanut suosiotaan paljon. Vedonlyöjän kannalta se on mielekästä seurata, sillä kohteita on paljon pelattavana ja jokaisesta pisteestä voi lyödä vetoa. Vedonlyöjä voi siis nopeastikin voittaa paljon, tai vastaavasti hävitä. 

Muutama asia myös tenniksen livevedosta, mitä tarkastella kun livevetoa lyö. Aina jos mahdollista niin pyri katsomaan peliä livestreamista. Monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat peleihin aina streamin. Pelistä näet useasti kumpi on pelissä niskan päällä, joka helpottaa vedonlyöntiäsi. Lisäksi hyvä asia on huomata vastustajan turhautuminen. Tennis on hyvin suuresti menttaalipuolen peli. Mikäli turhaudut, niin usein kentällä ei onnistu enää mikään. Näitä bongatessa kannattaa yleensä pelata turhautunutta pelaajaa vastaan. 

Lisäksi on hyvä myös miettiä erien alkuja ja loppuja. Syötönmurtoja esimerkiksi tapahtuu paljon tilanteessa, jossa syöttäjällä olisi mahdollisuus voittaa erä. Niinkuin totesin - tennis on menttaalinen laji. Erästä voittaminen tai erässä pysyäkseen syöttäminen ovat paineiltaan paljon kovempia, kuin muut syöttövuorot. Lisäksi erien alut ovat toinen huomion arvoinen seikka. Useasti matsin ensimmäisessä syöttövuorossa tapahtu murtoja, sillä pelaajilla ei ole vielä tarvittavaa “tatsia” syöttämiseen. 

Pidä näitä asioita mielessä, kun lyöt vetoa Tenniksestä!

LUE KAIKKI UUTISET